6 Mayıs 2015 Çarşamba

Butterfree ve Venomoth

Bu gün sizlere bir pokemon teorisinden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Caterpie evrimleşip Metapod'a oda evrimleşip Butterfree'ye dönüşür. Venonat ise evrimleştiğinde Venomoth'a dönüşür. Ama yakından incelerseniz özellikle Venonat ve Butterfree birbirlerine çok benzeyen pokemonlardır. Antenleri, gözleri, tüy renkleri, ayak şekilleri ve ellerine bakıcak olursanız birbirlerine orjinal evrimlerinden daha çok benzediklerini görürsünüz.
Peki neden Venonat ile Butterfree birbirlerine bu kadar benzemelerine rağmen birbirleriyle bir bağları yok? Bunun net bir cevabı yok ama bana en mantıklı açıklama olarak oyun yapılırken bir karışıklık olması ve Venomoth ile Butterfree'nin yerlerinin değişmiş olabileceği geliyor. Böyle büyük bir karışıklık nasıl olur diye sormayın. Bunun başka örneklerini de görüyoruz.
İlk oyunda normalde Koffing'in suratının üstte, kuru kafa işaretinin altta olması planlanılmış. Ancak oyun yapılırken bir hata oluşmuş ve surat aşağıda, kuru kafa yukarıda olmuş ama ilerleyen oyunlarda bu hata düzeltildi. Bu yüzden de Butterfree ile Venomoth'un yerlerinin karışması çokta uçuk bir fikir olarak gözükmüyor. Sizce?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder