9 Mayıs 2015 Cumartesi

Ash'in Charizard'ı Neden Başta Ash'i Dinlemiyordu?

Pokemon oyunlarında söyle bir şey vardır. Eğer yeterli rozetiniz yoksa belli bir level üstünde o pokemonu kontrol edemezsiniz. Heartgold ve Soulsilver oyunlarından örnek vermek gerekirse

1. Rozet = Level 20'e kadar dinler 
2. Rozet = Level 30'a kadar dinler
4. Rozet = Level 50'ye kadar dinler
6. Rozet = Level 70'e kadar dinler
8. Rozet = Level 100'e kadar dinler

Şimdi Charizard meselesine gelirsek Ash Charmander'ı vahşiyken yakalamıyor. Aslında Charmander'ın başka bir eğitmeni var ama o Charmander'ı terk edip kaçmış. Sonrasında Ash ile c Charmander dost oluyorlar ve Charmander eğitmeninin onu bırakıp kaçtığını anlıyor ve Ash'in takımına katılıyor. Yani kısacası Charmander bir eğitmenden başka bir eğitmene geçmiş oluyor trade etmek gibi.Ayrıca trade edilen pokemonlar normalden çok daha hızlı bir şekilde level atlar. Charmander'ın bu kadar hızlı Charizard olmasının da sebebi bu.

Yalnız Charizard Ash'i 8 rozeti olunca değil çok daha sonra ki bir zamanda dinliyor. Animede doğal olarak işler oyununda kilerden farklı işliyor.

BONUS
İşte bu da Charmander'ın eğitmeni olacak o uyuz tip bu tip kadar uyuz olduğum birini hatırlamıyorum. Küçükken bu bölümü izlerken  bu tipe ne gıcık olurdum anlatamam. Kafasında ki gözlükten ses tonu her şeyinden nefret ediyorum! 



               

6 Mayıs 2015 Çarşamba

Butterfree ve Venomoth

Bu gün sizlere bir pokemon teorisinden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Caterpie evrimleşip Metapod'a oda evrimleşip Butterfree'ye dönüşür. Venonat ise evrimleştiğinde Venomoth'a dönüşür. Ama yakından incelerseniz özellikle Venonat ve Butterfree birbirlerine çok benzeyen pokemonlardır. Antenleri, gözleri, tüy renkleri, ayak şekilleri ve ellerine bakıcak olursanız birbirlerine orjinal evrimlerinden daha çok benzediklerini görürsünüz.
Peki neden Venonat ile Butterfree birbirlerine bu kadar benzemelerine rağmen birbirleriyle bir bağları yok? Bunun net bir cevabı yok ama bana en mantıklı açıklama olarak oyun yapılırken bir karışıklık olması ve Venomoth ile Butterfree'nin yerlerinin değişmiş olabileceği geliyor. Böyle büyük bir karışıklık nasıl olur diye sormayın. Bunun başka örneklerini de görüyoruz.
İlk oyunda normalde Koffing'in suratının üstte, kuru kafa işaretinin altta olması planlanılmış. Ancak oyun yapılırken bir hata oluşmuş ve surat aşağıda, kuru kafa yukarıda olmuş ama ilerleyen oyunlarda bu hata düzeltildi. Bu yüzden de Butterfree ile Venomoth'un yerlerinin karışması çokta uçuk bir fikir olarak gözükmüyor. Sizce?

3 Mayıs 2015 Pazar

Bulbasaur'a Sahip Çıkalım

Şahsen buna bende dahil olmak üzere ilk pokemonumuzu seçerken (firered ve leafgreen için konusuyorum) insanların hep charmander ve squirtle arasında kaldığımı görüyorum ve istatistikler ve yapılan bir kaç anketten falan gördüğüm kadarıyla bulbasaur diğerlerine göre o kadar sevilmiyor.

VENUSAUR FAKTÖRÜ
Bence Bulbasaur'ın basta tercih edilmemesinin en büyük sebeplerinden biri Venusaur. Charizard ve Blastoise gayet havalı ve güçlü gözüken  pokemonlar. Venusaur'ın tasarımı ise onlar kadar havalı ve güçlü gözükmüyor. Şahsen ben bu yüzden seçmezdim.






VENUSAUR'A BİR ŞANS VERİN
Size Venusaur'a sempati duymanızı sağlayacak bir kaç bilgi. Pokemonun mangasında ana karakter olan Red'in bir Venusaur'ı var. Evet doğru duydunuz açıkçası ben mangasını okuduktan sonra (okumadıysanız da öneriyorum) Venusaur'a inanılmaz sempatim arttı. Ayrıca Venusaur Sp.Attack ve Sp.Defense açısından gayet kullanışlı puanlara sahip hızı Blastoise'dan biraz daha fazla ve pek çok yardımcı yetenek öğrenebiliyor rakibi uyutmak,zehirlemek veya parazitlemek gibi. Rakibinin enerjisini çalıp kendine geçirmesini sağlayan bir çok çimen saldırısı var. Venusaur'ı savunma amaçlı mı yok saldırımı amaçlı kullanacağınız size kalmış. Birde Ivysaur , Charmeleon ya da Wartortle gibi 36 levelda gelişmekteyse 32 levelda gelişip daha çabuk güçleniyor bilginize.

ŞAHSİ GÖRÜŞÜM
Şahsen ben Squirtle severlerdenim. Ama ikinci tercihim Bulbasaurdır. Ama en son oynayışımda artık Bulbasaur seçeyim dedim. Her ne kadar Squirtle'ı orda bırakmış olmak biraz koysa da Bulbasaur'ı evrimleştirip Venusaur ile oynamaktan baya memnun kaldım. Sizde Bulbasaur'a bir şans verin!


30 Nisan 2015 Perşembe

Squirtle-Wartortle-Blastoise

Squirtle
Squirtle bir su pokemonudur. Ağzından çok güçlü su püskürterek rakibine saldırır. Squirtle tehlike anında kabuğuna çekilir. Kabuğu çok sağlamdır ve kabuğu aynı zamanda yüzerken su sürtünmesini minimuma indirir bu sayede Squirtle inanılmaz hızlı yüzebilir.

Wartortle
Squirtle level 16 olunca evrimleşir ve Wartortle olur. Wartortle'ın evcil hayvan olarak beslenmesi çok popülerdir. Kuyruğunun şekli Wartortle'ın yaşını ve bilgeliğini gösterir. Çok hızlı yüzerler. yüzerken kulallarını denge amaçlı ve manevralar yapmak için kullanırlar. Wartortle'ın kabugunda ne kadar çok çizik varsa bu o Wartortle'ın savaşta ne kadar deneyimli olduğunu gösterir.
Blastoise
Wartortle level 36 olunca Blastoise'a evrimleşir. Blastoise yavaş olabilir ama inanılmaz bir kuvvete sahiptir. Arkasında iki silah sayesinde çok uzak mesafelere kadar tazyikli su ateşleyebilir ve dayanıklı kabuğu sayesinde bir çok saldırıya dayanabilir.


29 Nisan 2015 Çarşamba

Charmander-Charmeleon-Charizard

CHARMANDER
Charmander  bir ateş pokemonudur. Kuyruğu hiç durmadan yanar ve bu ateş Charmander'ın ne kadar sağlıklı ve güçlü olduğunu gösterir. Eğer Charmander'ın kuyruğundaki ateş sönerse ölür bu yüzden sıcak yerleri tercih eder ve yağmurlu havalardan uzak durur.
 CHARMELEON
Charmander level 16 olunca Charmeleon'a evrimlesir. Charmeleon agresif yapılı bir pokemondur ve pek çok kez sinirlenip başka pokemonlara keskin pençeleri ile saldırır ancak karşısındakini yenerse sakinleşir.
                                                         
CHARİZARD
Charmeleon level 36 olunca evriminin son noktasına yani Charizard'a dönüşür. Charizard hem ateş hemde uçan tipi bir pokemondur. Ağzından çıkan alevler o kadar güçlüdür ki eritemeyeceği şey yoktur. Pek çok orman yangınına sebebiyet vermesinden tanınır. Gökyüzünde uçarak kendine savaşabileceği güçlü rakipler arar ama asla kendinden güçsüzlerle dövüşmez ve onları yakmaz. Eğer Charizard öfkelenirse kuyruğundaki alev beyazımsı mavi bir renk alır.

Bulbasaur-Ivysaur-Venusaur

BULBASAUR
Bulbasaur çimen ve zehir tipi bir pokemondur. Tepesinde görüldüğü gibi doğduğu andan itibaren tepesindeki dev tohumla yasar ve bu tohum pokemonla beraber büyüyüp gelişir. Çok sakin yaratıklardır. Günlerce yemek yemeden yasayabilirler. Bilim adamları Bulbasaur'ın bitki mi yoksa hayvan mi olduğuna karar verememiştir.

IVYSAUR
Bulbasaur level 16 olunca Ivysaur'a evrimleşir. Önce ki haline göre daha güçlü bir yapısı olduğu gibi tepesindeki tohumda gelişir ve çiçek açar.
       
VENUSAUR
Ivysaur level 32 olunca Venusaur'a dönüşüp evrimini tamamlar. Venusaur'lar gününün çoğunu güneşlenerek geçirir fazla hareket etmezler.